Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Lloguer d'espais
Al MNAC hi trobareu una àmplia oferta d’espais per celebrar tot tipus d’actes d’empresa, institucionals o particulars.

La versatilitat de les instal·lacions us permetrà escollir l’espai més adient per al vostre acte: des de l’espectacular Sala Oval, amb capacitat per a 1.200 persones en banquet, fins al restaurant Òleum, la Sala de la Cúpula o la Terrassa, ideals per a grups VIP més reduïts. Sigui quina sigui la vostra elecció, us oferim sempre la possibilitat de visitar les sales del museu, un cop tancades al públic, el complement perfecte que afegirà un plus d’exclusivitat a la vostra celebració.

Situat a només 10 minuts de la Plaça Espanya i amb aparcament gratuït per a cotxes i autocars, el MNAC està ubicat a l’històric edifici del Palau Nacional , amb vistes espectaculars sobre la ciutat.

Sala Oval

És una de les sales per a actes socials més grans d'Europa. Hi destaquen la immensa cúpula, que permet l'entrada de llum natural, i l'orgue, de 34 m de longitud i 11 m d'altura, que presideix la sala des de la balconada. Un espai polivalent, idoni per a inauguracions i clausures de congressos, sopars de gala, còctels, incentius, concerts, lliurament de premis, presentacions, i tot tipus d'actes.Aforament:
 • 1.400 pax
 • 1.400 pax
 • 1.200 pax
 • 500 pax
Superfície: 1.600 m2


Vestíbul

Idoni per a la celebració de còctels, presentacions i recepcions. Situat a l'entrada del Museu, és l'espai que dóna la benvinguda a la Sala Oval i a les escales d'accés a la Sala de la Cúpula.Aforament:
 • 400 pax
 • 100 pax
Superfície: 400 m2


Cúpula

Situada a la primera planta del museu, és un espai exclusiu, ideal per a còctels, presentacions i sopars de dimensions més reduïdes. La sala està ubicada al costat del restaurant Òleum, un establiment de cuina selecta, amb capacitat per a 100 persones i amb magnífiques vistes sobre Barcelona. La Sala de la Cúpula és l'espai perfecte per celebrar-hi un còctel amb posterior sopar al restaurant.Aforament:
 • 400 pax
 • 240 pax
 • 300 pax
Superfície: 300 m2


Terrassa

És un espai addicional, a l'aire lliure, idoni per a còctels i recepcions, mentre es gaudeix d'unes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona i de l'espectacle de llum, so i color de la Font Màgica.


Aforament:
 •  300 pax
Superfície:400 m2


Sala Sert

Aquesta Sala s'ofereix com un espai addicional, privat i exclusiu, pensat per ser utilitzat com a sala VIP o reservat. Destaca per la seva decoració amb plafons de 6 metres d'alçada pintats per Josep M. Sert per decorar la sala de ball de la mansió de Sir Philip Sassoon, figura rellevant de l'alta societat britànica.Aforament:
 • 35 pax
 


Auditoris

Els dos auditoris del MNAC tenen un original format d'amfiteatre i són ideals per a reunions, conferències i, fins i tot, petits concerts. Disposen de cabines de traducció simultània, camerinos, megafonia i projector multimèdia.Aforament:
 • 80 pax
 


Restaurant Òleum

L'Òleum és el restaurant del MNAC, actualment gestionat per Laie . Inaugurat el maig de 2005, aposta per una cuina mediterrània actualitzada que es basa en la utilització de productes de primera qualitat.

Està situat a l'antic Saló del Tron del Palau Nacional, des d'on el rei Alfons XIII va inaugurar l'Exposició Internacional de 1929. Amb capacitat fins a 100 persones, l'Òleum disposa d'un espai de 230 m2 amb unes excepcionals vistes sobre Barcelona, que es poden gaudir a través dels seus amplis finestrals, i que es reflecteixen i multipliquen en els miralls del sostre.

El restaurant conserva la decoració original, però s'ha actualitzat i complementat amb mobiliari i elements moderns, còmodes i confortables. Gràcies a una il·luminació puntual i regulable, l'Òleum aconsegueix crear un ambient acollidor i íntim en un entorn sobri i, alhora, elegant. De nit, es converteix en un lloc únic per organitzar sopars d'empresa en combinació amb altres espais i visites nocturnes i exclusives a les sales del museu.Horari:
 • Migdies: de dimarts a dissabte de 12:30 a 16 h; diumenge i festius de 12 a 16 h
 • Nits: de dijous a dissabtes de 19.30 a 23.30 h (dimarts i dimecres només amb reserves de grups)Reserves al 93 289 06 79 Cafè del MNAC El Cafè del MNAC, gestionat per Laie està ubicat a la Sala Oval del museu.
Ofereix al visitant la possibilitat de menjar i beure en qualsevol moment de la seva visita. A banda de la seva àmplia oferta de cafeteria i entrepans, disposa de menús variats entre setmana i carta els caps de setmana.
Horari:
 • De dilluns a divendres de 9 a 16 h; dissabtes de 9 a 18 h i diumenges de 9 a 16 h
La Terrassa del MNAC Situada a l'entrada del museu, ofereix servei de bar a l'aire lliure i amb vistes privilegiades de la ciutat i de la Font Màgica de Montjuïc. El seu mobiliari informal contrasta amb la singularitat de l'edifici i alhora s'adiu amb la moderna oferta de cafeteria, snacks i còctels.

 • Horari d'estiu (de l'1.04 al 31.10)
  Dilluns, dimarts, dimecres i diumenge, de 10 a 22 h
  Dijous, divendres i dissabte, de 10 a 23:30 h
 • Horari d'hivern (de l'1.11 al 30.03)
  Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 20 h
  Divendres i dissabte, de 10 a 21:30 h
Visites privades

A més dels seus espais, el MNAC ofereix la possibilitat de contractar una visita, en exclusiva i fora de l'horari habitual del museu, tant a les col·leccions permanents com a les exposicions temporals.

El MNAC exhibeix en un únic recorregut 1.000 anys d'art català, contextualitzat amb obres d'artistes destacats de l'art espanyol i europeu. Les col·leccions del museu estan integrades per obres del romànic, el gòtic, el Renaixement i barroc i l'art modern, i inclouen les diferents disciplines artístiques: pintura, escultura, dibuixos, cartells, gravats, arts de l'objecte, fotografia i numismàtica.

Un viatge que s'enceta al segle XI i que arriba fins a meitats del segle XX, i fins a l'actualitat, en el cas de la fotografia.

Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC