Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Exposicions temporals actuals
Cinc segles de numismàtica catalana

Data: 14 de Juny de 2007 - 04 de Maig de 2008

Preu: 3,50 €

© Museu Nacional d?Art de Catalunya, 2007
© Museu Nacional d?Art de Catalunya, 2007

Exposició commemorativa del 75è aniversari del Gabinet Numismàtic de Catalunya del MNAC

Exposició organitzada pel Museu Nacional d'Art de Catalunya. Comissaris: Marta Campo i Albert Estrada, respectivament, conservadora en cap i conservador del Gabinet Numismàtic de Catalunya del MNAC.

La commemoració del 75è aniversari de la fundació del Gabinet Numismàtic de Catalunya, avui integrat al MNAC, ofereix un motiu oportú per reflexionar i divulgar la trajectòria de la numismàtica a Catalunya. El Gabinet ha rebut des d'aleshores un seguit de col·leccions antigues reunides pels numismàtics catalans més importants. Per tant, l'exposició és una aproximació a la realitat històrica de la disciplina a Catalunya en època moderna i contemporània. Alhora, es recorden els avatars i les circumstàncies del Gabinet en els seus 75 anys d'existència a través de les seves col·leccions i la seva història.

A més, l'exposició mostra la riquesa i diversitat dels fons del Gabinet, que reflecteixen els interessos dels estudiosos i dels col·leccionistes erudits, al llarg dels segles XIX i XX. Si bé el fons de moneda catalana és el més significatiu del Gabinet, amb una quantitat important de peces úniques i de gran raresa, n'hi ha d'altres que també contenen peces de gran qualitat. L'exposició posa un accent especial a donar a conèixer aquests materials, molts dels quals es mostren al públic per primera vegada.
 

tornar al llistat

Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC