Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Exposicions temporals actuals
Nonell i Claramunt. Registres urbans

Data: 12 de Juliol de 2012 - 21 de Octubre de 2012

Preu: Entrada general

LC_P12_6. Sèrie La mota negra.1971. Luís Claramunt. Cortesia de la família Claramunt- Apunt de dona i nen. 1921. Isidre Nonell- MNAC
LC_P12_6. Sèrie La mota negra.1971. Luís Claramunt. Cortesia de la família Claramunt- Apunt de dona i nen. 1921. Isidre Nonell- MNAC

El Museu Nacional d'Art de Catalunya, en col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, presenta Nonell i Claramunt. Registres urbans.

La mostra posa en diàleg una selecció de dibuixos de Luis Claramunt (1951-2000), pertanyents a la sèrie La taca negra, i d’Isidre Nonell (1872-1911), que formen part del Gabinet de Dibuixos i Gravats del museu, i que evidencien l’afinitat entre ambdós artistes.


Nonell i Claramunt van destacar en la seva època per anar a contracorrent en tots els aspectes de la seva vida.

L’obra d’Isidre Nonell va ser un dels primers referents pictòrics de Luis Claramunt, qui, en els seus inicis artístics, visitava amb freqüència el museu. Durant aquestes visites, Claramunt va parar l’atenció en l’obra del pintor, especialment en les peces centrades en els ravals i les gitanes.

Un altre punt de coincidència entre els dos autors és la importància que donaven al dibuix, ja que tots dos consideraven aquesta tècnica un llenguatge autònom al marge de la pintura.

Aquesta mostra és un projecte paral·lel a l’exposició organitzada pel MACBA Luis Claramunt. El viatge vertical, una retrospectiva completa de l’obra de l’autor vinculada als seus espais vitals.

 

tornar al llistat

Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC