Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Exposicions temporals actuals

Data: 30 de Octubre de 2013 - 00 de Abril de 2014

Preu: Inclòs a l'entrada general
Antoni Tàpies, Pintura romànica i barretina, 1971. Col·lecció privada / VEGAP


Organitza Museu Nacional d’Art de Catalunya

Comissària: Gemma Ylla-Català

Coincidint amb els últims dies d’obertura al públic de l’exposició Tàpies. Des de l’interior, el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta una intervenció a les sales de la col·lecció permanent que mostra com l’art romànic és un dels substrats artístics presents en la formació, inspiració i sensibilitat d’Antoni Tàpies.

Un seguit de punts d’exposició conviden a reflexionar sobre la relació entre l’obra d’Antoni Tàpies i l’art d’aquest període. Els elements que ens permeten vertebrar aquest itinerari són cites textuals de Tàpies o de coetanis seus, amb alguna obra de la col·lecció particular de l’artista.

La tradició, la catalanitat, el mur, la matèria, la reflexió sobre el màgic i el sagrat o el sentit de l’art són aspectes profunds en l’obra d’Antoni Tàpies, que no només no són aliens a l’art romànic sinó que el propi artista els ha relacionat amb la col·lecció del «Museu Romànic de Barcelona».

Així doncs, la mostra pretén oferir una mirada contemporània a l’art medieval, alhora que busca enriquir l’univers tapià amb elements de connexió amb les creacions del nostre passat.

Dossier de premsa


veure més...

Data: 12 de Desembre de 2013 - 25 de Maig de 2014


Organitza Museu Nacional d’Art de Catalunya

Comissaris: Jorge Ribalta i David Balsells

El Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta la primera gran antològica dedicada al fotògraf Joan Colom, que és fruit d’un laboriós treball d’investigació i catalogació del seu extens arxiu que ell mateix va donar al museu.


 

Joan Colom (Barcelona, 1921) és un dels fotògrafs de l’Estat més importants de la segona meitat del segle XX, un dels grans renovadors de la fotografia de postguerra i va ser, sense pretendre-ho, el pioner del fotoperiodisme al nostre país.

Us proposem submergir-vos en l’univers de Colom a través de més de 500 fotografies que abasten tota la seva trajectòria. Hi trobareu les imatges més conegudes, preses quasi clandestinament als anys 1960 al Barri Xino de Barcelona: fotos en blanc i negre de la gent del carrer que han esdevingut icones.

Hi descobrireu també el Colom més inèdit a través dels reportatges fets a partir dels anys 1990, on incorpora el color, i que ara es mostren al públic per primer cop.

«Jo faig el carrer. Amb les meves fotografies jo busco ser una espècie de notari d’una època.» Joan Colom, 1999.

Activitats a l'entorn de l'exposició

Programa de mà

Dossier de premsa

Recursos relacionats amb l'exposició (pdf)

Col·laboren
Fotografies:

Joan Colom, El carrer, cap a 1960
Donació de l'autor
Museu Nacional d'Art de Catalunya, Barcelona
© Joan Colom

veure més...
« 2 de 2
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC