Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Exposicions temporals actuals

Data: 19 de Desembre de 2013 - 02 de Març de 2014

Preu: Entrada gratuita
Des de 1988, la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona otorguen biennalment el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe. Els experts, les associacions nacionals d’arquitectes i el Comitè Assessor presenten uns sèrie de propostes i el jurat tria l’obra guanyadora, la Menció Especial Arquitecte Emergent i una selecció d'obres exemplars.Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, la Fundació ha organitzat 13 edicions del Premi, que han generat una base de dades que documenta les gairebé 2.500 obres nominades, així com un extens arxiu de fotografies, dibuixos, material digital i audiovisual, i maquetes, que ha esdevingit l'arxiu més gran quant a arquitectura contemporània.L’exposició mostra maquetes que representen uns 170 projectes que els jurats del Premi han seleccionat des de 1996. Les maquetes s’exposen amb una cronologia de fets socials, tecnològics, econòmics i polítics, i una selecció de fotografies dels projectes guanyadors i els que han estat Menció Especial Arquitecte Emergent.També es presenten dibuixos d’obres clau de l’arquitectura europea entre el 1988, i el 1994 i un vídeo de les obres seleccionades a la darrera edició del Premi.

Hi ha dibuixos originals d'OMA, Enric Miralles i Carme Pinós, Álvaro Siza Vieira, Norman Foster, Esteve Bonell i Francesc Rius, Nicholas Grimshaw, Jean Nouvel, Zaha Hadid, Oriol Bohigas, Josep Martorell i David Mackay, i Rafael Moneo i Manuel de Solà-Morales.


veure més...

Data: 11 de Juny de 2013 - 30 de Març de 2014
Vitrina de dos cossos amb mirall (1907-1908). Gaspar Homar


La recerca de la bellesa, la utilitat i el confort, i un cert luxe exhibicionista són essencials durant el modernisme, com es veu en els interiors de l’habitatge burgès. Juntament amb els arquitectes, els ebenistes-decoradors són els nous professionals de moda que reben els encàrrecs de la burgesia i s’ocupen del mobiliari i la decoració de les cases, reflex dels gustos i les noves maneres de viure. En són exemples destacadíssims Gaspar Homar i Joan Busquets, dels quals el Museu Nacional d’Art de Catalunya conserva un notable conjunt, tant dels projectes com del mobiliari.Cadira de l'oratori Cendoya (1905). Joan Busquets Jané


Una selecció d’aquest fons es presenta ara a las sala 56 del museu, en el marc de Partage Plus – Digitising and Enabling Art Nouveau for Europeana, projecte parcialment finançat per la Unió Europea, que fa aquest valuós fons modernista del museu accessible al públic.

Podeu veure més obres de Gaspar Homar i de Joan Busquets a la Col·lecció Online del Museu
Partageplus has received funding from the Union's ICT Policy Support Programme as part of the Competitiveness and Innovation Framework Programme


veure més...
1 de 2 »
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC