Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Google Art Project
  • El Museu Nacional d'Art de Catalunya s'ha afegit a la llarga llista de museus de tot el món que participen a Google Art Project. En aquesta segona fase, el projecte s'ha ampliat passant de 1.000 a 30.000 obres digitalitzades en alta resolució, i de 17 a 151 museus. A més, les imatges de Street View inclouen ara 46 museus, i aquest número seguirà creixent.

    A nivell tècnic, la plataforma d'Art Project ha desenvolupat una sèrie d'eines emmarcades en el menú “Explora i descobreix” que permeten als usuaris trobar de manera fàcil i ràpida les obres de tots els museus per època, artista o estil.
  • Entre les novetats que s'han incorporat destaca la funció “crea una col·lecció d'art” amb la qual es pot triar entre les 30.000 obres i crear una col·lecció personal per desar i compartir.
El MNAC com mai l'heu vist
  • La plataforma de Google per al MNAC ens ofereix una visita virtual a pràcticament tot el Palau Nacional. S'han fet més de 4.500 captures de 360º a l'interior de les sales, la Sala Oval o la Sala de la Cúpula, que permeten una navegació fluïda per tot el Museu gràcies a l'eina Sreet View.

    Al llarg del recorregut, els usuaris es trobaran 1.464 obres de la col·lecció del MNAC que s'han digitalitzat en alta resolució, la majoria ubicades en el seu espai real.
  • A més, s’han incorporat més de 70 vídeos del MNAC amb informació complementària a l'observació de les obres, i explicacions adaptades per a persones amb discapacitat auditiva.
Google Art Project
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC