Biblioteca del MNAC

Biblioteca del MNAC

Altres idiomes:

MISSIÓ

La Biblioteca del MNAC té com a missió donar suport als professionals del Museu en la recerca i documentació de les col·leccions d'art i altres projectes, així com oferir servei a l'usuari extern.

És funció de la Biblioteca adquirir fonts d'informació referents a l'art occidental i en especial a l'art català, així com el processament d'aquesta informació per tal de posar-la a disposició dels usuaris.

Atesa la importància i l'especificitat del seu fons, la Biblioteca també té com a missió conservar el patrimoni bibliogràfic i documental que conté.

Sala de lectura al Parc de la Ciutadella Puig i Cadafalch

HISTÒRIA

Els orígens de la Biblioteca del MNAC parteixen de la petita biblioteca tècnica reunida durant la preparació de l'Exposició Universal de 1888 a la qual es van anar incorporant importants fons privats ingressats tant per compra com a través de nombrosos llegats i donacions.

El 1902, amb la creació de la Junta de Museus, es va iniciar una etapa de desenvolupament que va culminar en el període 1906-1907 amb l'obertura al públic de la Bibiloteca a l'Antic Arsenal del Palau de la Ciutadella i amb la creació d'una Comissió Especial de la Biblioteca, que li va donar l'impuls per a la seva total consolidació.

Va ser Josep Puig i Cadafalch qui va organitzar personalment el fons de la Biblioteca, adoptant el model de les grans biblioteques d'art europees i americanes contemporànies, feina que va actualitzar posteriorment Joaquim Folch i Torres, primer director dels Museus d'Art de Barcelona.

Ha estat instal·lada en successives seus i coneguda sota diverses denominacions al llarg dels seus cent anys d'història i des del desembre de 2004 gaudeix de noves instal·lacions al MNAC, amb seu al Palau Nacional.

Anar al Web del Museu

Biblioteca del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona

© MNAC, 2007 Avís legal