Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Notícies
El nou Tàndem del museu


No ens referim a l'obra de Casas, sinó al treball conjunt que el Museu Nacional i l'Escola Miquel Bleach d'Hostafrancs iniciem aquest curs 2013-2014 i que tindrà una durada de 3 anys.

A partir de la col·laboració entre escola i museu, l'art i el patrimoni artístic estaran presents al currículum escolar dels nens i nenes d'educació infantil a 6è de primària. Una exposició comissariada pels mateixos alumnes serà l'acció final que visualitzarà tot aquest treball conjunt.

Amb aquest projecte, els alumnes adquireixen competències en aquesta temàtica però alhora reben motivació, es millora la dinàmica del centre escolar i de l'entorn social del centre. Un èxit educatiu des de múltiples vessants. Aquest any també s'inicia un altre tàndem format per la UAB i l'INS Rovira-Forns.

Aquest projecte Escoles Tàndem es possible gràcies a La Fundació Catalunya-La Pedrera, que promou el partenariat entre centres educatius i institucions de referència. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i hi han participat institucions com ara l'Esmuc i El Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Per saber-ne més: http://creixemamblart.blogspot.com.es/ i www.escolestandem.com

Podeu escoltar el Podcast de la Cadena Ser: 'El MNAC, escenari de festivals escolars'


'La pregària' de Marià Fortuny ja forma part de la col·lecció del Museu Nacional

9 d'octubre de 2013

La Fundació Amics del Museu ha tancat amb èxit la campanya de micromecenatge iniciada l’abril per adquirir l’obra.

El dibuix de Marià Fortuny La pregària ja forma part de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Gràcies a aquesta campanya de micromecenatge, iniciada el passat 18 d’abril per la Fundació Amics del Museu Nacional en el marc de l’exposició “La batalla de Tetuan” de Fortuny. De la trinxera al museu, aquesta obra excepcional passa a enriquir el patrimoni públic i s’exposa, ara ja definitivament, a la Sala d’Art Modern del museu.

Aquesta primera campanya de micromecenatge posada en marxa pels Amics del museu, ha aconseguit recaptar els 45.000 € necessaris per comprar una obra que, durant molts anys, va romandre en mans de col·leccionistes privats.

Un total de 241 mecenes han contribuït amb aportacions que van des dels 10 € als 3.000 €, quasi un 60% dels quals són membres de la Fundació Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya. A més, un nombre indeterminat de mecenes han fet les seves aportacions de manera anònima a través de les urnes instal·lades al museu.

La pregària documenta un dels gèneres més importants de la trajectòria artística de Marià Fortuny, l’orientalisme. Fortuny representa en aquest dibuix, realitzat al voltant de 1872 durant el seu període d’activitat a Granada, un dels temes més quotidians de la religiositat islàmica: la pregària a la mesquita.

L’obra s’integra a la col·lecció del Museu Nacional quasi un segle més tard que l’adquisició de la pintura de Fortuny La vicaria a un col·leccionista privat francès, també mitjançant donacions econòmiques de particulars i subscripció pública.


« 5 de 9 »
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC