Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Notícies
Art Jove 2014

El Museu Nacional amb els joves creadors

L’Agència Catalana de la Joventut ha publicat les convocatòries d’Arts visuals i de les beques tutorial pel desenvolupament de projectes al llarg de l'any 2014 en el marc de la Sala d’Art Jove.

Aquest any el Museu Nacional d’Art de Catalunya col·labora en la convocatòria d’Arts visuals en la nova modalitat de projectes d’intervenció en relació a l’àmbit museístic i patrimonial.

Bases de la convocatòria

La convocatòria d’Arts visuals té per objectiu seleccionar projectes d’arts visuals, els quals poden implicar aspectes relacionats amb la creació, la investigació, l’edició i l’educació. Aquestes modalitats comptaran amb el suport de MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona en la modalitat de projectes d’investigació; Centre d’Art la Panera en la de projectes d’edició i d’ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies en la de projectes d’educació. L’altre projecte d’intervenció, en relació a la natura i el paisatge, compta amb el suport de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

Tots els projectes premiats podran rebre el suport d’Hangar, Centre de Producció d’Arts Visuals pel que fa a recursos i assessorament en la producció.

En quan a la convocatòria de les beques tutorial, aquestes tenen per objectiu articular un equip d’agents culturals relacionats amb les arts visuals per al desenvolupament de processos de tutoria, adreçats als projectes seleccionats en la convocatòria d’Arts visuals. Els processos es desplegaran al llarg de l’any 2014 com a dinàmiques de treball en col·laboració i adreçades a la formació i reflexió en arts visuals. Així mateix, s’orientaran a la resolució d’aspectes relacionats amb la producció dels projectes, el disseny de la programació —amb les exposicions i les diverses iniciatives de difusió— i les dinàmiques d’educació amb públic.

Ja podeu consultar les resolucions de les convocatòries d'Arts Visuals i Tutorial a la pàgina web de la Sala d'Art Jove o a la pàgina de la Generalitat de Catalunya.Creadors EN RESiDÈNCiA 2013-2014


Enguany participem a la Vª edició del projecte “Creadors EN RESiDÈNCiA als Instituts de Barcelona”.

Durant tot un any, l’artista David Bestué concebrà una obra per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’ESO de l’Institut Secretari Coloma. Els tècnics del nostre departament d’educació estan ja realitzant un treball de mediació entre l’artista i el professorat per tal de connectar l’esfera de la creació amb el context escolar. La temàtica a treballar és l’arquitectura i l’urbanisme, temes en els quals en David hi està especialment interessat i en els quals hi ha treballat des de fa anys.

Aquest projecte està desenvolupat per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona.
« 4 de 9 »
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC