Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Notícies
Ingressen al Museu Nacional sis gravats de Julià Riu Serra

28 d'octubre de 2013

Ingressen al Museu Nacional sis gravats de Julià Riu Serra
Julià Riu Serra, Què passarà?, Xilografia. Museu Nacional d’Art de Catalunya


La col·leció de gravats del Museu Nacional s’ha vist enriquida amb sis estampes de l’artista Julià Riu Serra, gràcies a una donació del seu fill, Eduard Riu Barrera.

Tot i que el museu ja comptava amb una petita mostra del seu treball com a gravador, les sis estampes que ara ingressen mostren la visió irònica de la realitat d’aquest artista singular, representatiu de la continuïtat de la tècnica de la xilografia i la calcografia a Catalunya en la dècada de 1970.  


30 fotografies de Fontcuberta viatgen a Suècia

El març d’enguany, el fotògraf català Joan Fontcuberta va rebre el premi Hasselblad, el guardó internacional més prestigiós en l’àmbit de la fotografia artística. Des de 1980, la Fundació Hasselblad ha atorgat aquest premi a fotògrafs de destacada trajectòria professional, com Henri Cartier-Bresson, Cindy Sherman, Richard Avedon, Ansel Adams, Robert Frank o Paul Graham.

La concessió del premi comporta la celebració d’una exposició temporal de l’obra de l’artista a la seu de la Fundació Hasselblad a Gotebörg (Suècia). L’exposició dedicada a Joan Fontcuberta, amb el títol The Photography of Nature/The Nature of Photography tindrà lloc del 26 d’octubre de 2013 al 26 d gener de 2014.

Entre les obres que s’exposaran destaca la sèrie Herbarium, composta per 30 fotografies del Fons d’Art de la Generalitat de Catalunya, dipositades al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Podeu veure aquestes fotografies a la nostra col·lecció on-line.


« 3 de 9 »
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC