Museo Nacional d'Art de Catalunya un museu, 1000 anys d'art
Notícies
Un quadern de dibuix d'Álvarez Enciso surt per primera vegada del Museu Nacional i viatja a Madrid

Un quadern de dibuix d'Álvarez Enciso surt per primera vegada del Museu Nacional i viatja a Madrid
DOMINGO ÁLVAREZ ENCISO
Anunciació de la Mare de Déu de Giovanni Lanfranco (capella Costaguti, església de Santi Biagio e Carlo ai Catinari, Roma). MNAC/GDG 65237 D.


En el marc de l’exposició Roma en el bolsillo, inaugurada al Museo Nacional del Prado el 15 d’octubre de 2013, el visitant pot admirar, fins al dia 19 de gener de 2014, el quadern italià realitzat per Domingo Álvarez Enciso (1739-1800), de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya. És una ocasió única perquè, d’ençà de la seva adquisició l’any 1957, l’obra mai no havia sortit de la reserva del Gabinet de Dibuixos i Gravats del museu. Format per 94 dibuixos, el quadern documenta les pràctiques formatives, de tipus acadèmic, d’un d’aquells artistes que van completar la seva formació a Roma. En el cas d’Álvarez Enciso, el seu treball correspon als dos períodes de residència del pintor a la ciutat: entre 1758-1762 i entre 1773-1789. En termes generals, els fulls del taccuino reflecteixen la còpia de pintures conservades en esglésies romanes i considerades com a models en el procés d’aprenentatge artístic.El museu obre al públic dues terrasses-mirador amb una panoràmica mai vista de Barcelona

8 de novembre de 2013El Museu Nacional d’Art de Catalunya obre al públic dues terrasses-mirador als terrats del Palau Nacional que permeten descobrir una vista panoràmica fins ara inèdita de la ciutat. La visita permet gaudir d’una visió de 360 graus de la ciutat i veure els principals edificis i monuments que conformen l’skyline de Barcelona: des de la Sagrada Família a la Torre Agbar i els edificis de la Vila Olímpica, fins als equipaments que conformen l’Anella Olímpica. La visita a aquest espai està inclosa a l’entrada del museu.
Preu
accés a les terrasses sense entrada al museu: 3 € individual. Promoció 2x1: 1,5 €

Les persones amb mobilitat reduïda no podran completar el recorregut


Més informació: nota de premsa


Fotos: Museu Nacional d'Art de Catalunya i Xavier Padrós

« 2 de 9 »
Museu Nacional d'Art de Catalunya    Palau Nacional. Parc de Montjuïc 08038 Barcelona     © MNAC, 2010 Avís legal
Amics del MNAC